Truano
Poptat lekci

Jak si vybrat střední školu

Co budu dělat?

Monika Hirschová • 20.2.2024

Co budu dělat❓

Malé děti mají, oproti nám, na tuto otázku většinou celkem jasnou odpověď. Nepřemýšlí o tom, zda by to zvládly, protože to prostě chtějí a ta představa se jim líbí. Ať už je to výlet na pískoviště 🏖️ za půl hodiny nebo představa, až budou jednou dospělý jako táta s mámou, tak budou závodníkem 🏍️, princeznou 👸🏻, učitelkou 👩🏻‍🏫nebo popelářem 🚚🚮.

U nás už to tak jednoduché není. Rozhodování o budoucím studiu není jen o výběru oboru podle výše výplaty nebo místa pracoviště, ale také o poznání sebe. Zaměřme se na své vlastní schopnosti, vlastnosti a představy o tom, jakým směrem chceme jít ve své kariéře. Pokud se bojíte představy stání před lidmi, pravděpodobně byste se necítili nejkomfortněji v roli učitele.

Možná jste kreativní duše 👩🏻‍🎨📷📚, která se cítí nejlépe při práci na vlastních projektech. Nebo jste technicky zdatní a cítíte se dobře, když řešíte složité problémy 👔📈📊📉⚒️👷🏼‍♂️. Možnosti jsou nekonečné, a proto je důležité dát přednost oboru, který odpovídá vašim schopnostem a přání.

Nezapomeňte, že vaše kariéra by měla být zároveň zdrojem radosti a naplnění. V práci pak trávíme nemalou část dne. Nenechte se ovlivnit očekáváními druhých nebo společenským tlakem. Výběr správného studijního oboru může být prvním krokem k životu, který vás naplňuje a motivuje každý den. ✨📚

Doučování online 👨🏼‍💻👩🏻‍💻 vám poskytne výhody do budoucího studia. Můžete se k vybranému lektorovi kdykoliv vrátit a využít jeho znalosti k dohnání učební látky i po nástupu na vybranou školu s cílem se co nejrychleji adaptovat na nový učební styl svého nového učitele.

#budoucnost #kariernirozvoj #kariera #vyberpovolani #budouciprace #studium #skola #doucovani #vzdelavani #prihlasky #prihlaskynastredniskolu #vedomosti #prijimacky #prijimacijednotnazkouska #prijimacky2024 #doucovanionline #truano

Češtinu doučí

-

Matiku doučí

-