Truano
Poptat lekci

5 tipů jak uspět u přijímaček

5 tipů a rad, jak se připravit na přijímací zkoušky

Výběr správné střední školy představuje důležitý moment, neboť tato volba zásadně ovlivňuje Váš další vzdělávací proces a poté i Vaši profesní dráhu. A proto je důležité se připravit a zvýšit tak šance na její přijetí:

  • Připravit si studijní plán - je určitě dobré si správně rozvrhnout, kolik otázek se musíte naučit za den, abyste se vše naučili ale hlavně měli čas si to i případně v klidu zopakovat. Pokud si dáte dostatečnou práci s touto přípravou, zažijete pak o to méně stresových situací. Takže čím dříve začnete s přípravou, tím lépe
  • Nastavit pravidelnost - stejně důležité jako včas začít s přípravou je i dodržování pravidelnosti v učení. Pravidelné učení podporuje dlouhodobou paměť, pomáhá nám k dlouhodobě prospěšnému návyku, a to je začlenění učení do rutinního rozvrhu a tím se pro nás učení stává méně namáhavým. Díky pravidelnému učení se můžeme vyhnout zbytečnému stresu z přílišného nahromadění učiva a trénujeme si tak i do budoucna důležité dovednosti jako jsou třeba řízení svého času a organizace. 
  • Obstarat si starší verze testů - určitě je dobré obstarat si starší verze testů a zkoušet si je nanečisto. Tím myslíme testy i více let zpětně, ne jen z posledního ročníku přijímaček. Čím více testových variant vyzkoušíte, tím jistější si můžete u přijímaček být. 
  • Sledovat učební videa na internetu - velikou výhodou sledování učebních videí je to, že je můžete sledovat kdykoli a kdekoli, kdy budete potřebovat. Další nespornou výhodou je, že se tak můžete učit vlastním tempem a zdarma. Video si můžete zastavit, vrátit si ho pouze o důležitou část nebo ho vidět i několikrát. Pro mnoho z nás je účinnější sledovat vizuální a zvukové video než si číst v učebnici. Nehledě na to, že ve videu může často zaznít i důležité vysvětlení nebo nějaký příklad a učební tip navíc. 
  • Říci si o pomoc formou doučování - online nebo osobní doučování je obvykle soukromá lekce, kde se sejde pouze lektor se svým studentem, což znamená, že doučování může být zcela přizpůsobeno vašim specifickým potřebám a cílům a doučovatel se může zaměřit na oblasti, ve kterých potřebujete nejvíce pomoci. Zařídit si doučování není žádná ostuda. Naopak, využít příležitosti a pomoci si i takovým způsobem dosáhnout svého vysněného cíle je obrovská výhoda navíc. 

Online doučování je navíc velmi flexibilní a praktická volba, jen si vyberete požadovanou lekci u vhodného lektora, rezervujete si termín a bez nutnosti jakéhokoliv dojíždění nebo placení za kafe se můžete naplno věnovat studiu, z pohodlí Vašeho domova. 

Lektoři matematiky

-

Lektoři češtiny

-